avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regim hotelier fara acordul vecinilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regim hotelier fara acordul vecinilor

Buna seara!
Am nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema:
Apartamentul de deasupra mea se inchiriaza in regim hotelier,lucru care imi cauzeaza diverse neplaceri datorita faptului ca unii din chiriasi fie se cearta,dau muzica tare samd si asta mai ales la ore tarzii din noapte.Sunt curios daca este nevoie de acordul vecinilor cu pereti comuni pentru desfasurarea unei astfel de activitati.Nu am fost instiintat de asta si nu am semnat nimic.Ce pot face in acest caz,intrucat activitatea SRL-ului vecin imi cauzeaza destule neplaceri prin prisma activitatii pe care o desfasoara?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
vecinulderanjat, utilizator
Cel mai recent răspuns: svvs , utilizator 15:22, 2 Aprilie 2020
Initial sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari
In caz ca acesta nu se implica sau proprietarul de drept al apartamentului nu intelege sa utilizeze spatiul conform destinatiei legale sau nu asiogura utilizarea in limitele legal prevazute,sesizati oficial politia care in temeiul disp L nr 61/1991 republicata poate dispune verificari si eventuale sanctiuni
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pt raspunsuri.
Societatea care inchiriaza apartamentul cu pricina are sediul social la alta adresa.
Referitor la schimbarea destinatie apartamentului,la ce autoritate ar trebui sa apelez sa vad daca s-a facut schimbarea ,schimbare ce cred ca nu s-a facut pt ca nu i s-a cerut acordul niciunui vecin?
In primul rand la presedintele asociatiei.
Sigur ca trebuia un acord al asociatiei. Iata ce spune legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Iar daca schimbarea destinatiei s-a facut fara acordul comitetului executiv si al vecinilor afectati, presedintele asociatiei poate cere proprietarului sa restabileasca destinatia initiala de locuinta sau....sa faca reclamatie la politie.
Grea problema !

Va sugerez sa cititi:

[ link extern ]

La pag. 33-43 sunt enumerate criteriile pe care trebuie sa le satisfaca o unitate de cazare. La pagina 34 se cere "izolarea fonica a spatiilor" cerinta care, inteleg, NU este indeplinita in cazul descris de dvs. Asadar, sfatul meu este sa va adresati cu petitie catre Autoritatea nationala pentru turism, [ link extern ]
folosind chiar formularul online de pe site. Sesizati in petitie faptul ca spatiul mentionat NU este izolat fonic, specificati ca se incalca Ordinul 65/2013 (cel din primul link) si cereti intrarea in legalitate. Cu cat petitia este mai scurta, cu atat mai bine.

Dar, pregatiti-va pentru o lupta grea ! In paralel, de indata ce veti fi deranjat noaptea sunati la 112 si cereti prezenta unui echipaj de Politie. Daca veti obtine o sanctiune, cat de mica, va asigur ca va cantari enorm. Practic nu va mai fi nevoie de nici o alta proba prin care sa invocati nerespectarea Ordinlui 65/2013. Va sugerez sa fiti chiar generos, adica puteti cere Politiei sa aplice sanctiunea "avertismentului" dar prin PV scris, dupa care sa obtineti cumva o copie.

Altfel, daca va bazati numai pe Legea 230 s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta ca proprietarul spatiului sa va cheme in judecata. Au existat spete in care Asociatia/proprietarii direct invecinati, au pierdut, pentru ca NU au justificat opozitia. Ganditi-va ca si proprietarul spatiului inchiriat are drepturi ! Se opune dreptul dvs de proprietate dreptului lui de proprietate. Cu atat mai mult cu cat poate sustine ca NU schimba destinatia, fiind vorba de inchiriere, va poate chema in judecata si nu fiti sigur de castig, daca nu aveti argumente.

Desigur, zgomotul este un argument, dar intrati intr-un hatis in care avocatul partii adverse poate spune ca in fond si un proprietar poate face galagie, dar asta se regleaza prin alte cai, nu prin darea afara !!

Cum credeti, dar, in fond, pe dvs va deranjeaza zgomotul, nu folosinta ca atare a apartamentului de deasupra. Daca, sa zicem, acesta ar fi izolat fonic incat sa nu auziti nimic, nici nu v-ar deranja, asa-i? Vreau sa spun ca pentru cererea de izolare fonica aveti direct cadrul legal prin Ordinul mentionat, altfel, Legea 230 este un sprijin cam schiop si ocolit, parerea mea. Faceti o petitie, ca oricum nu aveti nimic de pierdut...

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
ContSters61389, utilizator

Alte discuții în legătură

regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Stimată doamnă manuela rășină spuneți dvs: „simpla închiriere ... robert1958 robert1958 Stimată doamnă Manuela Rășină Spuneți dvs: „Simpla închiriere a unui spațiu de locuit în calitate de persoană fizică nu îi schimbă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)